Известие

Collapse
No announcement yet.

Монтаж на машинка за централно заключване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Монтаж на машинка за централно заключване

Задните врати започнаха да се заключват и отключват много мудно и трудно и накрая лявата спря съвсем.
    И понеже бравата с моторчето е на сравнително трудно и тясно място и не ми се занимаваше с излишни разглобявания си купих универсални машинки за по 6 лв броя.
    Монтажа след като се избере подходящо място е бърз и лесен, мястото на снимките е най-доброто и удобно.
    Вратата е отключена и лостчето на моторчето е максимално напред при монтажа. Цветовете на кабелите се виждат на снимката( пинове 5 и 4 ), за ориентир може да послужи и това, че са по- дебели от другите два. Вадят се от снопа, прерязват се и им се запояват букси. Кабелите със зелено ги включих в зеления кабел на моторчето. Но трябва да се пробва дали винаги е така.
    Кабелите се обвиват с изолирбанд.
    Спицата се огъва по начина който съм показал и излишното се реже.
    След това се прави проба и ако всичко е наред се поставя кората.
    Ако се наложи следващ ремонт ще е за минути.
    Click image for larger version

Name:	DSC_2397.jpg
Views:	1
Size:	97.0 Килобайта
ID:	2454926 Click image for larger version

Name:	DSC_2379.jpg
Size:	93.2 Килобайта
ID:	2454927

Name:	DSC_2383.jpg
Size:	91.0 Килобайта
ID:	2454928 Click image for larger version

Name:	DSC_2385.jpg
Size:	89.4 Килобайта
ID:	2454929

Name:	DSC_2387.jpg
Size:	91.1 Килобайта
ID:	2454930 Click image for larger version

Name:	DSC_2393.jpg
Size:	93.6 Килобайта
ID:	2454931

Name:	DSC_2396.jpg
Size:	94.4 Килобайта
ID:	2454932
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
    Задните врати започнаха да се заключват и отключват много мудно и трудно и накрая лявата спря съвсем.
    И понеже бравата с моторчето е на сравнително трудно и тясно място и не ми се занимаваше с излишни разглобявания си купих универсални машинки за по 6 лв броя.
    Монтажа след като се избере подходящо място е бърз и лесен, мястото на снимките е най-доброто и удобно.
    Вратата е отключена и лостчето на моторчето е максимално напред при монтажа. Цветовете на кабелите се виждат на снимката( пинове 5 и 4 ), за ориентир може да послужи и това, че са по- дебели от другите два. Вадят се от снопа, прерязват се и им се запояват букси. Кабелите със зелено ги включих в зеления кабел на моторчето. Но трябва да се пробва дали винаги е така.
    Кабелите се обвиват с изолирбанд.
    Спицата се огъва по начина който съм показал и излишното се реже.
    След това се прави проба и ако всичко е наред се поставя кората.
    Ако се наложи следващ ремонт ще е за минути.
    [ATTACH]160648[/ATTACH] [ATTACH]160649[/ATTACH]
    [ATTACH]160650[/ATTACH] [ATTACH]160651[/ATTACH]
    [ATTACH]160652[/ATTACH] [ATTACH]160653[/ATTACH]
    [ATTACH]160654[/ATTACH]
    Колега, виждам че вече всичко е разглобено, но как се сваля капака с копчето за ел стъклата?
    166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от mirecyt Покажи съобщение
      Колега, виждам че вече всичко е разглобено, но как се сваля капака с копчето за ел стъклата?
      махаш гумената подложка на дъното и отдолу има два винта, май това само беше

Comment

Благодаря, а щипките имат ли си чалъм, че отварям за сефте и не ми се иска да чупя
        166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от mirecyt Покажи съобщение
          Благодаря, а щипките имат ли си чалъм, че отварям за сефте и не ми се иска да чупя
          Някои се чупят, аз си купих. Общо взето дърпаш внимателно и после вадиш нагоре. Ако не излиза си забравил някой винт.

Comment

Working...
          X